På styrgruppsdagen för Mästare2020 planerades och utvecklades grenarna

Det största evenemanget inom yrkesutbildningen i Finland, FM-tävlingen Mästare arrangeras nästa år i Jyväskylä, i mäss- och evenemangscentret Paviljonki 11-14.5.2020.

En nationell styrgruppsdag för tävlingsgrenarna i Mästare2020 Jyväskylä anordnades tisdagen 24.9.2019 i Paviljonki. I den nationella styrgruppsdagen deltog sammanlagt 370 yrkesutbildningsexperter samt arbetslivsrepresentanter, som kom från 50 olika företag eller organisationer. 

Skills Finland rf:s ordförande, undervisningsrådet Seija Rasku berättade om det strategiarbete som pågår inom Skills Finland rf och om hur det på påverkar yrkesutbildningen.

”Till grund för strategiarbetet valdes fyra centrala förändringskrafter, som ansågs ha störst inverkan på den verksamhet som Skills Finland rf har. Dessa krafter är förändringen av arbetet och den teknologiska utvecklingen, miljö/-klimatförändringen och den cirkulära ekonomin, befolkningsutvecklingen samt delaktigheten.”

Seija Rasku

På bilden ser man representanter för styrgrupperna i grenarna klädsömnad och elinstallation.

Styrgruppen för en gren har i uppgift att sörja för grenens utveckling och arbetslivsmotsvarighet. Under styrgruppsdagen utarbetade grupperna bland annat förslag till grenbeskrivningar, beskrivningar av semifinal- och finaluppgifter och till arrangemang av semifinalerna samt godkände de grenansvarigas förslag till grenarrangemang. 

#mästare2020 #kännframtiden

Du är möjligen intresserad av

Evenemanget skulle varit fantastiskt – tack för ett gott samarbete!

Evenemanget Mästare2020 Jyväskylä vill ännu en gång rikta ett stort […]

Inhiberingen av evenemanget Mästare2020 Jyväskylä: svar på ofta ställda frågor

På grund av coronavirusläget och statsrådets beslut inhiberades evenemanget Mästare2020 […]

Evenemanget Mästare2020 Jyväskylä inhiberas

På grund av coronavirusläget och med beaktande av Statsrådets rekommendation […]

Evenemangets huvudsamarbetspartners