En obeskrivbar och häftig upplevelse!

Mästare, FM-tävlingen i yrkesskicklighet, erbjuder en unik chans till att tävla samtidigt som man utvecklar sig själv och skapar minnen för livet. Vi frågade några erfarna tävlande från yrkesläroanstalten Gradia om deras tankar kring det egna deltagandet i Mästare-tävlingen.

Under åren 2017-2019 har Melissa Kuisma deltagit i Mästare-, Euro- och WorldSkills-tävlingarna i grenen för klädsömnad. Melissa menar att hon under träningarna förbättrat sin tidshantering, både för arbetslivet men också i vardagen. Hon har även lärt sig att identifiera sina styrkor och svagheter samtidigt som hon jobbat för att uppnå sina mål och drömmar.

”Den allra finaste upplevelsen var att få se klänningen som jag tillverkade under Mästare-tävlingen 2017 på Slottsbalen!”.

Melissa Kuisma

Sanni Pekkanen deltog i grenen för Skönhetsvård i Mästare-tävlingarna åren 2018 och 2019. Hon lärde sig att tro på sig själv, uppleva att hon klarar mer än vad hon själv vågade tro och att sporra och uppmuntra andra. Den härliga känslan efter tävlingen är hennes bästa Mästare-minne.

”Den känslan när du och alla andra tävlande gett ert allt och domarna ler och gratulerar er till att ha klarat av ännu en tävlingsuppgift.”

Sanni Pekkanen

Förutom att man lär sig en massa i samband med Mästare-tävlingen, så får man också nya kontakter och vänner. Eemil Ahonen tycker att Kompis-kvällen tillsammans med alla andra tävlande på Särkänniemi var det bästa som hände i samband med Mästare-tävlingen. Eemil har tävlat i grenen för Databehandling både i Mästare-tävlingen och i WorldSkills. Enligt Eemil är hela upplevelsen kring Mästare-tävlingen så häftig, så den inte ens kan beskrivas.

”Om jag fick chansen så skulle jag gärna vara med igen.”

Eemil Ahonen

Närvårdaren Satu Savilahti, som utexaminerades med en dubbelexamen från Gradia år 2016 berättar att hon tävlat två gånger i Mästare-tävlingen. Min första tävling slutade i och med semifinalen, men den andra gången gick jag och mitt par vidare till finalen och vann till slut FM-guldet. Satu minns hur alla tävlande stöttade varandra och gladdes åt varandras framgång. Hon vill gärna uppmuntra alla till att delta i tävlingen, och på så vis hitta sina styrkor och bli mera självsäker i sitt yrke.

”Mästare-tävlingarna har gett mig ett enormt mod och ökat min stresstålighet. Mitt självförtroende stärktes och jag känner en enorm uppskattning gentemot mitt yrke.”

Satu Savilahti

I Mästare, FM-tävlingen i yrkesskicklighet, tävlar du om FM-medaljerna inom ditt eget yrkesområde. Semifinalerna inför Mästare2020 avgörs i januari 2020. Om du är intresserad av att delta, kontakta din lärare eller handledare! Anmälan avslutas den 24.10.2019.

#mästare2020 #kännframtiden #mästaresemi

Du är möjligen intresserad av

Evenemanget skulle varit fantastiskt – tack för ett gott samarbete!

Evenemanget Mästare2020 Jyväskylä vill ännu en gång rikta ett stort […]

Inhiberingen av evenemanget Mästare2020 Jyväskylä: svar på ofta ställda frågor

På grund av coronavirusläget och statsrådets beslut inhiberades evenemanget Mästare2020 […]

Evenemanget Mästare2020 Jyväskylä inhiberas

På grund av coronavirusläget och med beaktande av Statsrådets rekommendation […]

Evenemangets huvudsamarbetspartners