Evenemangsinfo

Evenemanget har inhiberas på grund av coronavirusläget.

Mästare anländer till Jyväskylä! Mäss- och evenemangscentret Paviljonki och hela Jyväskylä fylls av nuvarande och blivande yrkesstjärnor den 11-14.5.2020.

Mästare är det största evenemanget inom yrkesutbildningen i Finland, där unga som fyllt högst 21 år under tävlingsåret tävlar om FM medaljer i yrkesskicklighet. Evenemanget innehåller över 50 tävlingsgrenar och yrkesuppvisningar som har om 500 tävlande! Tre av tävlingsgrenarna har ingen övre åldersgräns – Rengöringsservice, Anläggning av grönområde och CNC bearbetning.

Under evenemangets fyra dagar har man också möjlighet att se MästarePLUS, där studerande i behov av särskilt stöd tävlar samt uppleva Mästare9 där elever i årskurs 7-9 kämpar om vem som är bäst inom hantverksmässiga- och tekniska färdigheter.

Under evenemanget ser man in i framtiden via intressanta yrkesuppvisningar, skapar nätverk och utökar sitt kunnande genom aktuella seminarier – och det viktigaste av allt – trivs och inspireras! I samband med evenemanget arrangeras också ett karriärstorg, en träffpunkt för studerande, läroanstalter och näringslivet.

De fyra temana under Mästare2020 i Jyväskylä – det förändrade arbetslivet, livslångt lärande, företagsamhet och internationalism  – har gett upphov till evenemangets slogan Känn framtiden.

I evenemanget ingår 50 grenar och yrkesuppvisningar, som sammanlagt har över 400 tävlande! I vissa grenar deltar också internationella tävlande.

Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Vi väntar oss 40 000 besökare – vi hoppas att du är en av dem!

Mästare2020 Jyväskylä arrangeras av Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä Gradia gemensamt med samarbetspartners. Som bakgrundsorganisation till Mästare-evenemanget fungerar Skills Finland rf.

Evenemangets huvudsamarbetspartners