Taitaja2020 lajiohjausryhmäpäivässä suunniteltiin ja kehitettiin lajeja

Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja järjestetään ensi vuonna Jyväskylässä, Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa 11.–14.5.2020.

Taitaja2020 Jyväskylä valtakunnallinen lajiohjausryhmäpäivä järjestettiin tiistaina 24.9.2019 Paviljongissa Jyväskylässä. Lajiohjausryhmäpäivään osallistui valtakunnallisesti yhteensä 370 ammatillisen koulutuksen osaajaa sekä työelämän edustajaa, jotka tulivat 50 eri yrityksestä tai yhteisöstä.

Skills Finland ry:n puheenjohtaja ja opetusneuvos Seija Rasku kertoi meneillään olevasta Skills Finland ry:n strategiatyöstä ja sen vaikutuksista ammatilliseen koulutukseen.

”Strategian pohjaksi valittiin neljä keskeisintä muutosvoimaa, joilla katsottiin olevan eniten vaikutusta Skills Finlandin toimintaan. Ne ovat työn murros ja teknologian kehitys, ympäristö-/ilmastonmuutos ja kiertotalous, väestökehitys sekä osallisuus.”

Seija Rasku

Kuvissa nähdään vaatteenvalmistuksen ja sähköasennuksen lajiohjausryhmien edustajia.

Lajiohjausryhmän tehtävänä on pitää huolta oman lajinsa kehittämisestä ja työelämävastaavuudesta. Lajiohjausryhmäpäivän aikana ryhmät tekivät muun muassa esitykset lajikuvauksista, semifinaali- ja finaalitehtävien kuvauksista ja semifinaalien järjestämisestä sekä hyväksyivät lajivastaavien esitykset lajijärjestelyistä.

#taitaja2020 #tunnetulevaisuus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Taitaja2020-semifinaalit 27.1.–31.1.

Taitaja2020-seminaalit käydään 27.1.–31.1.2020 välisenä aikana. Semifinaaleja järjestetään ympäri Suomen noin […]

Joulupuuro työelämän yhteistyökumppaneille 12.12.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Skills Finland ry ja Teknologiateollisuus ry tarjoavat […]

Unelmii kohti!

Virallinen Taitaja2020-biisi Unelmii kohti on nyt julkaistu! Kisabiisi johdattaa Taitaja2020-kilpailijat parhaaseen […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit