Taitaja2020 lajiohjausryhmäpäivässä suunniteltiin ja kehitettiin lajeja

Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja järjestetään ensi vuonna Jyväskylässä, Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa 11.–14.5.2020.

Taitaja2020 Jyväskylä valtakunnallinen lajiohjausryhmäpäivä järjestettiin tiistaina 24.9.2019 Paviljongissa Jyväskylässä. Lajiohjausryhmäpäivään osallistui valtakunnallisesti yhteensä 370 ammatillisen koulutuksen osaajaa sekä työelämän edustajaa, jotka tulivat 50 eri yrityksestä tai yhteisöstä.

Skills Finland ry:n puheenjohtaja ja opetusneuvos Seija Rasku kertoi meneillään olevasta Skills Finland ry:n strategiatyöstä ja sen vaikutuksista ammatilliseen koulutukseen.

”Strategian pohjaksi valittiin neljä keskeisintä muutosvoimaa, joilla katsottiin olevan eniten vaikutusta Skills Finlandin toimintaan. Ne ovat työn murros ja teknologian kehitys, ympäristö-/ilmastonmuutos ja kiertotalous, väestökehitys sekä osallisuus.”

Seija Rasku

Kuvissa nähdään vaatteenvalmistuksen ja sähköasennuksen lajiohjausryhmien edustajia.

Lajiohjausryhmän tehtävänä on pitää huolta oman lajinsa kehittämisestä ja työelämävastaavuudesta. Lajiohjausryhmäpäivän aikana ryhmät tekivät muun muassa esitykset lajikuvauksista, semifinaali- ja finaalitehtävien kuvauksista ja semifinaalien järjestämisestä sekä hyväksyivät lajivastaavien esitykset lajijärjestelyistä.

#taitaja2020 #tunnetulevaisuus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Taitaja2020 kilpailujohtaja vaihtuu

Taitaja2020 kilpailujohtajana aloittaa 1.10.2019 Maria Linnavirta. Pia Tolonen jatkaa Gradiassa, […]

Kilpailijoiden ilmoittaminen Taitaja2020-semifinaaleihin

Kilpailijoiden ilmoittaminen Taitaja2020-kilpailun semifinaaleihin alkaa perjantaina 27.9. ja päättyy torstaina […]

Taitaja9-kausi starttaa paikalliskilpailuilla

Taitaja9-kilpailukausi alkaa jälleen tuhansien yläkoululaisnuorten osallistuessa paikallis- ja aluekilpailuihin ympäri […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit