Niin hieno kokemus, ettei sitä voi edes sanoin kuvailla!

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kilpailemiseen ja itsensä kehittämiseen, mutta myös pysyvien muistojen tekemiseen. Kysyimme Gradian kokeneilta Taitaja-kilpailijoilta heidän ajatuksiaan Taitajassa kilpailemisesta.

Vaatteenvalmistuksessa vuosina 2017-2019 sekä Taitajassa että Euro- ja WorldSkillssissä kilpailleen Melissa Kuisman mukaan kilpailuihin harjoitellessa on oppinut ajanhallintaa niin kilpailutilanteessa kuin arjessakin. Hän on myös oppinut tunnistamaan omat vahvuutensa ja heikkoutensa sekä tekemään töitä tavoitteidensa ja unelmiensa saavuttamiseksi.

“Hienoin kokemus oli kun Taitaja2017-kilpailussa valmistamani puku näkyi telkkarissa Linnanjuhlissa!”

Melissa Kuisma

Kauneudenhoidon lajissa Taitajassa vuosina 2018 ja 2019 kilpaillut Sanni Pekkanen oppi kilpaillessaan uskomaan itseensä, ylittämään itsensä ja kannustamaan muita. Sanni nimeää parhaaksi Taitaja-muistokseen kisatehtävien jälkeisen fiiliksen.

”Se fiilis, kun olette muiden kilpailijoiden kanssa antaneet kaikkenne ja tuomarit hymyilevät ja onnittelevat siitä, että jälleen yksi kisatehtävä takanapäin.”

Sanni Pekkanen

Taitaja-kilpailusta saa paitsi oppia, myös kontakteja ja ystäviä. Eemil Ahonen nimeää parhaaksi muistokseen Taitaja2018 kaveri-illan muiden finalistien kanssa Särkänniemessä. Eemil on kilpaillut tietojenkäsittelyssä Taitaja- ja WorldSkills-kilpailuissa. Eemilin mukaan Taitaja-kokemus on niin hieno, ettei sitä voi edes sanoin kuvailla.

”Lähtisin itse uudestaan vaikka heti, jos pääsisin.”

Eemil Ahonen

Gradiasta vuonna 2016 lähihoitajan kaksoistutkinnosta valmistunut Satu Savilahti kertoo kilpailleensa Taitajassa kahdesti. Ensimmäisellä kerralla matka päättyi semifinaaleihin, mutta toisella kerralla hän pääsi parinsa kanssa lähihoitajalajin finaaliin ja he voittivat SM-kultaa. Satu muistaa, miten muut kilpailijat tukivat toisiaan ja iloitsivat toistensa onnistumisesta. Hän rohkaisee kaikkia lähtemään mukaan kilpailuun. Kilpailukokemus auttaa omien vahvuuksien löytämisessä ja antaa varmuutta omaan ammattiin.

”Taitaja-kilpailut ovat antaneet minulle hurjasti rohkeutta ja paineensietokykyä. Myös itseluottamus kasvoi, sekä oman ammatin arvostus.”

Satu Savilahti

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitajassa kilpailet oman alasi suomen mestaruudesta. Taitaja2020-kilpailun semifinaalit kisataan tammikuussa 2020. Jos kiinnostuksesi heräsi, ota yhteys omaan opettajaasi tai ryhmänohjaajaasi! Ilmoittautuminen semifinaaleihin päättyy 24.10.2019.

#taitaja2020 #tunnetulevaisuus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Unelmii kohti!

Virallinen Taitaja2020-biisi Unelmii kohti on nyt julkaistu! Kisabiisi johdattaa Taitaja2020-kilpailijat parhaaseen […]

Hienoa olla mukana ideoimassa ja kehittämässä omaa lajia!

Taitaja-tapahtumassa kilpaillaan ammattitaidon Suomen mestaruuksista noin 50 eri lajissa. Lajeja […]

Taitaja2020-semifinaaleihin suuri joukko kilpailijoita – vielä ehtii mukaan!

Taitaja2020-semifinaaleihin on ilmoittautunut 1478 kilpailijaa (päivitetty 20.11.2019). Taitaja2020 semifinalistit (päivitetty […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit