Hienoa olla mukana ideoimassa ja kehittämässä omaa lajia!

Taitaja-tapahtumassa kilpaillaan ammattitaidon Suomen mestaruuksista noin 50 eri lajissa. Lajeja on toteuttamassa lähes 100 lajivastaavaa.

Lajivastaavan tehtäviin kuuluu muun muassa semifinaali- ja finaalitehtävien suunnittelu, yhteistyökumppaneiden hankinta ja lajin kehittäminen yhdessä lajiohjausryhmän kanssa. Lajiohjausryhmä koostuu aikaisempien sekä tulevien vuosien Taitaja-toimijoista sekä työelämä- ja yritysmaailman edustajista. Lisäksi lajivastaava vastaa kilpailun käytännön järjestelyistä tapahtuma-aikana.

Kysyimme Gradian ja Spesian Taitaja-lajitoimijoilta, mitä ajatuksia ja odotuksia heillä tulevalta Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumalta on.

Infrarakentamisen lajivastaava Eija Kinnunen on ollut mukana Taitaja-tapahtumissa kolmena peräkkäisenä vuotena. Hän on ollut mukana tuomarina, huoltajana ja näytöslajin kautta. Infrarakentamisen lajissa opiskelijat ovat vahvasti mukana, muun muassa lajialueen ideoinnissa, opastus- ja avustustehtävissä, materiaalien kuljetuksessa ja lajialueen rakentamisessa.

”Lähden mukaan Taitajaan positiivisilla odotuksilla: on hienoa olla mukana hyvässä porukassa ideoimassa ja kehittämässä omaa lajiamme.”

Eija Kinnunen, infrarakentaminen

Yrittäjyyslajin parissa jo vuosia toiminut Pia Kotro kertoo lähteneensä mukaan Taitajaan erittäin positiivisin ja odottavaisin mielin. Kotro on toiminut aiemmissa Taitaja-kilpailuissa lajivastaavana, tuomarina, huoltajana sekä valmentajana, joten Taitaja-tapahtuma on hänelle tuttu monesta näkökulmasta. Yrittäjyyslajissa yleisö pääsee Kotron mukaan seuraamaan luovia ja innovatiivisia kahden hengen tiimejä, jotka kehittävät uutta liiketoimintaa.

”Taitaja-tapahtuma on aina energisoiva ja innostava tapahtuma, jota kannattaa tulla seuraamaan kauempaakin ja kokemaan mukana.”

Pia Kotro, yrittäjyys

Kuljetuslogistiikan lajivastaava Tuomas Syvänen on ollut mukana Taitajassa aiemmin tuomarin ja huoltajan rooleissa. Hänen mukaansa kuljetuslogistiikan kilpailua kannattaa tulla seuraamaan, koska se on lajina näyttävä ja lajialueella on tekemistä myös yleisölle. Syvänen kertoo, että lajin suunnittelussa on mukana monia alan ammattilaisia, jolloin kilpailusta tulee antoisa kaikille sidosryhmille.

”Pyrimme hyvän kilpailun lisäksi tuomaan yleisölle elämyksiä ja antamaan opettajakollegoille uusia työkaluja opetukseen.”

Tuomas Syvänen, kuljetuslogistiikka

TaitajaPLUS-kilpailun puhdistuspalvelulajin lajivastaava Eija Peura kertoo lähtevänsä Taitajaan jännittyneenä ja uuden haasteen edessä, mutta onnistumisen ja tekemisen asenteella. TaitajaPLUS puhdistuspalveluiden lajivastaavilla on molemmilla entuudestaan kokemusta Taitajasta tuomarin ja huoltajan roolissa sekä semifinaalijärjestelyjen osalta.

”Teemme yhteistyötä kollegoiden kanssa yli oppilaitosrajojen sekä merkittävää yritysyhteistyötä.”

Eija Peura, TaitajaPLUS puhdistuspalvelut

Taitaja-konkari ja tarjoilijalajin lajivastaava Anne Hiekkataipale painottaa Taitajan tärkeyttä koulutuksen ja alan kehittämiselle. Taitaja tuo näkyvyyttä ammatilliselle koulutukselle sekä koko tapahtuma on täynnä yhdessä tekemisen iloa. Taitaja tarjoaa paitsi hienot puitteet oppimisympäristöille, sekä myös tilaisuuden alan vetovoimaisuuden lisäämiseen ja toimijoiden yhteistyöhön.

”Oma innostus tarttuu ja näin kaikki toimijat nauttivat tekemisestä!”

Anne Hiekkataipale, tarjoilija

#taitaja2020 #tunnetulevaisuus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Oli tulossa upea tapahtuma – kiitos hyvästä yhteistyöstä!

Taitaja2020 Jyväskylä haluaa lähettää vielä kerran kiitokset kaikille Taitaja2020-matkassa mukana […]

Taitaja2020 Jyväskylä-tapahtuman peruuntuminen: vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Koronavirustilanteen ja valtioneuvoston päätösten perusteella toukokuulle suunniteltu Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuma […]

Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuma peruuntuu

Koronavirustilanteen ja valtioneuvoston suosituksen perusteella toukokuulle suunniteltua Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumaa […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit