Taitaja9

Valtakunnallinen yläkoululaisten nokkeluutta, päättelykykyä ja nopeutta vaativa joukkuekilpailu.

Finaali

Finaalia ei järjestetty.

Tulokset

Finaalia ei järjestetty.

Yleiskuvaus

Taitaja9-kilpailu on hyväntuulinen ja reipas tapahtuma, joka tempaa mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Kilpailu on koko yläkoulun tapahtuma, missä kilpaillaan kolmen hengen seka-, poika- tai tyttöjoukkuein.

Taitaja9-kilpailussa on erilaisia nokkeluutta ja päättelykykyä vaativia tehtäviä, joita nuoret ratkaisevat hyvällä ryhmätyöllä. Tehtävien ratkaisussa tarvitaan näppäryyttä, osaamista ja nopeutta. Tehtävät liittyvät eri ammateissa tarvittaviin taitoihin.

Taitaja9-kilpailuista tiedottaa oman alueesi ammatillisen oppilaitoksen viestintä.

Kilpailussa on kolme vaihetta:

1. Paikalliskilpailu

Kilpailu järjestetään ammatillisessa oppilaitoksessa, johon ilmoittaudutaan lähiseudun yläkouluilta. Paikalliskilpailut järjestetään oppilaitoksen osastoilla tai ratakilpailuna. Paikalliskilpailun parhaat joukkueet pääsevät aluekilpailuihin.

2. Aluekilpailut

Suomi on jaettu 12 alueeseen, joissa kilpaillaan alueen parhaan Taitaja9-joukkueen tittelistä. Aluekilpailu on yleensä ratakilpailu alueen ammatillisessa oppilaitoksessa. Aluekilpailun parhaat pääsevät loppukilpailuun.

3. Loppukilpailu

Kaksipäiväinen loppukilpailu järjestetään valtakunnallisen Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuman yhteydessä Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa 12.–13.5. Kilpailu järjestetään ratakilpailuna. Nopein joukkue voittaa! Tapahtuma on peruttu koronavirustilanteen vuoksi.

Lisätietoja ja materiaaleja

Lisätietoja ja materiaaleja Skills Finlandin Taitaja9-sivulta.

Taitaja9-koordinaattorit

Mira Ruth-Viitanen

mira.ruth-viitanen@gradia.fi

040 341 5832

Juha Toivanen

juha.toivanen@gradia.fi

040 341 5502

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit