Taitaja9

Valtakunnallinen yläkoululaisten nokkeluutta, päättelykykyä ja nopeutta vaativa joukkuekilpailu.

Paikallis- ja aluekilpailut

Sivu nähtävissä marraskuussa 2019

Finaali

Sivu nähtävissä helmikuussa 2020

Tulokset

Finaalin tulokset nähtävissä 14.5.2020

Yleiskuvaus

Taitaja9-kilpailu on hyväntuulinen ja reipas tapahtuma, joka tempaa mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Kilpailu on koko yläkoulun tapahtuma, missä kilpaillaan kolmen hengen seka-, poika- tai tyttöjoukkuein.

Taitaja9-kilpailussa on erilaisia nokkeluutta ja päättelykykyä vaativia tehtäviä, joita nuoret ratkaisevat hyvällä ryhmätyöllä. Tehtävien ratkaisussa tarvitaan näppäryyttä, osaamista ja nopeutta. Tehtävät liittyvät eri ammateissa tarvittaviin taitoihin.

Kilpailussa on kolme vaihetta:

1. Paikalliskilpailu

Kilpailu järjestetään ammatillisessa oppilaitoksessa, johon ilmoittaudutaan lähiseudun yläkouluilta. Seuraa oman alueesi ammatillisen kouluttajan tiedotusta Taitaja9-kilpailuista. Paikalliskilpailut järjestetään oppilaitoksen osastoilla tai ratakilpailuna. Paikalliskilpailun parhaat joukkueet pääsevät aluekilpailuihin.

2. Aluekilpailut

Suomi on jaettu 12 alueeseen, joissa kilpaillaan alueen parhaan Taitaja9-joukkueen tittelistä. Aluekilpailu on yleensä ratakilpailu alueen ammatillisessa oppilaitoksessa. Aluekilpailun parhaat pääsevät loppukilpailuun.

3. Loppukilpailu

Kaksipäiväinen loppukilpailu järjestetään valtakunnallisen Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuman yhteydessä Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa 12.–13.5. Kilpailu järjestetään ratakilpailuna. Nopein joukkue voittaa!

Taitaja9-koordinaattorit

Mira Ruth-Viitanen

mira.ruth-viitanen@gradia.fi

040 341 5832

Juha Toivanen

juha.toivanen@gradia.fi

040 341 5502

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit