402 Ilmastointiasennus

Tämän lajin tehtävät perustuvat talotekniikan perustutkinnon ilmanvaihtoasennuksen osaamisalaan. Perustutkinnon ammattinimikkeet ovat ilmanvaihtoasentaja, kylmäasentaja, lämmityslaiteasentaja, putkiasentaja, rakennuspeltiseppä ja tekninen eristäjä.

Työpaikka voi olla osaamisalasta riippuen esimerkiksi rakennusteollisuudessa, kiinteistöhuoltoyrityksessä tai kunnan vesi-, viemäri- ja energialaitoksessa.

#taitaja2020 #ilmastointiasennus

Finaali

Finaalia ei järjestetty.

Tulokset

Finaalia ei järjestetty.

Yleiskuvaus kilpailulajista

Lajin kilpailutehtävät pohjautuvat talotekniikan perustutkinnon ilmanvaihtoasennuksen osaamisalan kiitettävän tason vaatimuksiin. Kilpailutehtävässä tehdään ohutlevytöitä ja ilmanvaihtolaitteiden sekä -kanavien asennuksia sekä mittaukseen säätöön liittyviä tehtäviä.

Kilpailijat saavat kilpailussa ohjeet ja piirustukset, joiden mukaan edetään osakokonaisuuksia suorittaen. Arviointi tehdään osakokonaisuuksin. Todistusta voidaan oppilaitoksissa käyttää pohjana näyttöjen arvioinnissa.

Kilpailu on yksilökilpailu.

Lajin semifinaaliin voi ilmoittautua kolme kilpailijaa / oppilaitoksen toimipiste.

Osaamisvaatimukset

Kilpailu sisältää kanava-asennusta, päätelaiteasennusta, osan valmistusta sekä mittaukseen ja säätöön liittyviä tehtäviä. Kirjallinen osio on osaluettelon valmistus ja osien hinnoittelu.

Lajiohjausryhmä

  • Jukka Alatolonen, Oulun seudun ammattiopisto OSAO
  • Pasi Kaislavuo, Koulutuskeskus Salpaus
  • Ari Kurtti, Oulun seudun ammattiopisto OSAO
  • Jarmo Lieto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  • Pekka Saastamoinen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Timo Toivanen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit