Kilpailijaksi

Haluatko saada uusia kokemuksia ja kehittää omaa osaamistasi? Tahdotko oppia uusia asioita ja verkostoitua muihin ammatillisen koulutuksen opiskelijoihin sekä työelämään?

”Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumassa tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat ammattitaidon SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin.”

Taitaja-kilpailu ja siihen valmentautuminen ovat osa ammatillisen koulutuksen opintojasi. Sinun tulee kilpailuvuonna 21-vuotta täyttävä tai sitä nuorempi.

Ammattitaitosi lisäksi kehität muun muassa rohkeuttasi, paineensietokykyäsi, pitkäjänteisyyttäsi sekä sosiaalisia taitojasi. Lisäksi tulevat työnantajasi arvostavat myös saamaasi kisakokemusta – Taitaja näyttää hyvältä CV:ssä!

Semifinaalit

Taitaja2020-kilpailun semifinaaleja järjestetään ympäri Suomen eri oppilaitoksissa viikolla 5 eli 27.1.–31.1.2020. Taitaja2020 Jyväskylä -kilpailu huipentuu finaaliin, joka käydään Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa Jyväskylässä 11.–14.5.2020.

Seuraava semifinaali-ilmoittautuminen on syksyllä 2020. Ole yhteydessä omaan opettajaasi tai ryhmänohjaajaasi. Oppilaitokset ilmoittavat opiskelijansa Taitaja-semifinaaleihin.

Tule näyttämään taitosi Taitajaan!

Kansainväliset kilpailut

Taitajan lisäksi ammattitaidossa voi kilpailla myös EM- ja MM-tasolla. Joka vuosi maailmalle lähtee virallinen ammattitaitomaajoukkue edustamaan Suomea joko EuroSkills- tai WorldSkills-kilpailuissa.

Suomen virallinen ammattitaitomaajoukkue valitaan syksyisin järjestettävien karsintakilpailujen kautta. Syksyllä 2019 käydään karsinnat Itävallassa järjestettävään EuroSkills Graz 2020 -kilpailuun ja vuoden 2020 syksyllä karsitaan joukkue WorldSkills Shanghaihin 2021. Kansainvälisellä tasolla kilpaileminen ei vaadi aiempaa kilpailukokemusta, vaikka siitä onkin hyötyä.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä omaan opettajaasi. Tutustu maajoukkueeseen myös osoitteessa ammattitaitomaajoukkue.fi ja somessa #ammattitaitomaajoukkue!

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit