Taitaja2020 on ammattiosaamisen ikkuna tulevaisuuteen

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradialla on ilo yhdessä kumppaneidensa kanssa vastata vuoden 2020 Taitaja-kisojen järjestämisestä ensi toukokuussa.

Taitaja järjestetään nyt kolmannen kerran Jyväskylässä. 1980-luvun lopulla alkaneen matkan varrella siitä on kasvanut yksi suurimmista vuosittain toistuvista koulutusalan tapahtumista Suomessa.

Taitaja on paljon enemmän kuin ammattitaidon SM-kisat. Tapahtuma on ammattiosaamisen ja sen tulevaisuuden ikkuna, jossa esillä ovat niin opiskelijat, opettajat kuin työelämäkin. Teknologian muuttuminen ja työn tekemisen tulevaisuuden näkymät ponnahtavat esiin joka lajissa.

Taitaja on myös koulutuspoliittisen keskustelun areena. Ammatillinen koulutus haluaa näkyä vahvasti osana koulutusjärjestelmää ja kytköksissä työ- ja elinkeinoelämään. Haastamme johtavat poliitikot ja koulutuksen tutkijat keskusteluun huomisen ammattiosaamisesta hyvinvoinnin ja hyvän yhteiskunnan turvaamiseksi.

Kansainväliseen Skills-perheeseen kuuluva Taitaja on myös kansainvälinen tapahtuma, ja monet kisoissa menestyvät opiskelijat pääsevät näyttämään taitojaan – ja ennen muuta vertaisoppimaan – Euroopan tasolla ja maailmanmestaruuskisoissa. Kansainvälinen kokemuksemme ja yritysten todellisuus sen kertoo: ammattiosaamisen viitekehys on koko maailma.

Taitaja-kisojen jatkumolla ja tuhansilla osallistuneilla opiskelijoilla on ollut suuri merkitys koko ammatillisen koulutuksen laadun kehittämiselle ja ammatillisen koulutuksen arvostukselle – josta Suomi kansainvälisesti tunnetaan.

Viimeisten vuosien aikana vastakkaiset kehityskulut ovat vaikuttaneen ammatilliseen koulutukseen. Yhtäältä rahoitusleikkaukset ja niihin liittyvä huolikeskustelu ovat koetelleen mainetta. Toisaalta osaajien tarve, heikkenevä huoltosuhde, nopea teknologinen kehitys ja työllisyysasteen kasvattaminen nostavat ammatillisen koulutuksen ratkaisijan paikalle.

Uudessa Skills Finland 2030 -strategiassa on luonnosteltu ammattiosaamisen tulevaisuutta Taitaja-kisojen kehittämisen kautta. Strategia haastaa kasvuun, huippuosaamiseen ja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.

Harvalla koulutusmuodolla on käytössään näin suuri näyteikkuna, ja myös Gradia haluaa osaltaan vaikuttaa Taitajalla ammattiosaamisen laadun ja maineen vahvistumiseen tulevaisuutta ennakoiden ja tehden. Samalla Taitaja on oiva keino Gradialle nostaa ammatillisen koulutuksen laatu ja vetovoima esille omassa toiminnassa ja keskisuomalaisessa toimintaympäristössä.

#taitaja2020 #tunnetulevaisuus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Creanex Taitaja-yhteistyökumppanina jo vuodesta 2011

Creanex on suomalainen simulaattorivalmistaja. Tuotteitamme käytetään laajalti erilaisten työkoneiden ja […]

Jaakko toteuttaa unelmaansa puuseppänä Puulon Oy:n tehtaalla

Jaakko Järvellä on ollut elämässään selvät sävelet: hän on aina […]

Nilfisk – kehityksen edelläkävijä jo 114 vuotta

Nilfisk lanseerasi jo vuonna 1910 ensimmäisen sähkökäyttöisen imurin Euroopan markkinoille. […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit