Taitaja on merkittävä mahdollisuus opiskelijalle

Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumaa tehdessämme on puhuttu paljon opinnollistamisesta – mihin kaikkeen voidaan hyödyntää opiskelijoita ja heidän taitojaan suurimmassa vuosittaisessa ammatillisen koulutuksen näyteikkunassa. Opiskelijat ovat tapahtuman toteutuksen ja onnistumisen kannalta kantava voima ja kun minua pyydettiin kirjoittamaan blogikirjoitus oma opiskelijataustani huomioiden, halusin muistuttaa vielä, kuinka merkittävä mahdollisuus Taitaja samalla jokaiselle opiskelijalle on.

Valmistuin itse viime keväänä merkonomiksi Gradiasta ja päädyin sitä ennen ammattikouluun ylioppilaana muutaman mutkan kautta. Oma kosketuspintani Taitajaan alkoi muodostua ensimmäisestä työelämän oppimisesta, jonka tein Taitaja9-paikalliskilpailuiden järjestelyissä avustaen. Siitä seurasi Keski-Suomen Taitaja9-aluekilpailujärjestelyt ja seuraavana syksynä otin uuden työelämässä oppimiseni tavoitteeksi järjestää oma-aloitteisesti samat paikalliskisat. Onnistuin siinä, nautin työstä ja sen tuomasta vastuusta ja soluttauduin samalla Taitaja2020-toimistoon, josta en enää poistunutkaan kuin viimeisten kurssien ja valmistuvien juhlan ajaksi.

Markkinointiassistentin työ antaa minulle paitsi liiketoiminnan ammattitutkintoon vaadittavan osaamisen, myös mahdollisuuden tehdä oman alani työtä ja saada kokemusta megatapahtuman markkinoinnista, viestinnästä sekä tapahtumatuotannosta. Jos minulta olisi kysytty lukiossa, uskoisinko viiden vuoden sisään työskenteleväni tällaisessa työtehtävässä, olisin pitänyt sitä mahdottomuutena. Lopulta sen mahdollisti oppisopimus, jota en myöskään ollut koskaan aiemmin kokenut omaksi vaihtoehdokseni, vaikka työn ja opintojen yhdistäminen tuntuu tällä hetkellä järkevimmältä mahdolliselta ratkaisulta.

Minulle ammatillisen koulutuksen paras puoli on käytännönläheisyys ja työelämälähtöisyys, jota Taitaja tarjoaa parhaassa mahdollisessa muodossa. Taitajassa opiskelijat saavat työkokemusta ainutlaatuisessa työympäristössä ja edustavat samalla niin yrityksille kuin suurelle yleisöllekin ammatillisen koulutuksen mahdollisuuksia. 

Minä en koskaan ehtinyt kilpailla Taitajassa, koska ammattikoulumaailmaan lukiosta pölähtäneenä ajatus oli absurdi ja seuraavana vuonna ikäraja kilpailemiselle tuli vastaan. Onneksi sain kuitenkin mahdollisuuden päästä kokemaan tapahtuma eri näkökulmasta ja osallistua sen tekemiseen, koska kuten jo totesin, se on samalla mahdollisuus kehittää itseäni ammatillisena osaajana. Tuopa tulevaisuus tullessaan mitä tahansa, olen valmis siihen yhden suuren kokemuksen rikkaampana.

#taitaja2020 #tunnetulevaisuus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Creanex Taitaja-yhteistyökumppanina jo vuodesta 2011

Creanex on suomalainen simulaattorivalmistaja. Tuotteitamme käytetään laajalti erilaisten työkoneiden ja […]

Jaakko toteuttaa unelmaansa puuseppänä Puulon Oy:n tehtaalla

Jaakko Järvellä on ollut elämässään selvät sävelet: hän on aina […]

Nilfisk – kehityksen edelläkävijä jo 114 vuotta

Nilfisk lanseerasi jo vuonna 1910 ensimmäisen sähkökäyttöisen imurin Euroopan markkinoille. […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit