Taitaja kehittää ammatillista koulutusta

Ensi kevään nuorten ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2020 Jyväskylän teemana on Tunne tulevaisuus. Slogan sopii hyvin jatkoksi edellisille: Tehkää hyvin, Ole hyvä ja Osaamisen iloa. Osaaminen on menestyksen ja arvostuksen perusta.

Osaaminen innostaa kehittymään ja luo koko suomalaiseen yhteiskuntaan hyvinvointia.

Taitaja-kilpailu on tärkeä väline, jonka avulla voi oppia tunnistamaan ja tukemaan huippuosaamista. On hienoa huomata, että ammattitaitokilpailut ja siihen liittyvä oppiminen nähdään yhtenä pedagogisena menetelmänä opetuksessa. Taitaja kehittää ammatillista koulutusta monella tapaa: tekee osaamisen näkyväksi, kehittää uusia toimintamuotoja sekä laajentaa yhteistyötä koulutuksenjärjestäjien ja työelämän välillä. Taitaja-tapahtuman yksi keskeinen tavoite on tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta suuren yleisön keskuudessa.

Taitaja-toiminta on lisännyt ammatillisen koulutuksen ja monien ammattien arvostusta. Itse Taitaja-kilpailu on kehittämistyön huippu. Omalta osaltaan opiskelijoiden kilpailutoiminnan mahdollistaa suuri joukko osaavia ja työstään innostuneita opettajia ja muita toimijoita. Opettajien motivaatio kehittää omaa ammattialan opetusta yhteistyössä työelämän toimijoiden kanssa on ammatillisen koulutuksen yksi laadun tae. Tiedän, että kilpailutoiminta on monelle opiskelijalle ja opettajalle työskentelyn laatua parantava positiivinen lisä arkiseen aherrukseen. Taitaja-toiminnasta hyötyvät kaikki ammatillisen koulutuksen opiskelijat, sillä se on loistava tapa syventää ammattitaitoa jo koulutuksen aikana.

Ajatus, että kaikki hyötyvät Taitaja-toiminnasta, on hyvin tärkeä.

Skills Finland edistää suomalaista huippuosaamista ammattitaitokilpailuiden sekä valmennus -ja koulutustoiminnan avulla. Skills Finland vastaa myös ammattitaitomaajoukkueen, TeamFinlandin lähettämisestä ja valmentamisesta kansainvälisiin alan kilpailuihin.

Toukokuussa nähdään nuorten näköinen ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja2020 Jyväskylä, ammattitaidon SM-kilpailu oheistapahtumineen. Ethän jätä Taitaja-tapahtumaa kokematta, kisoissa nähdään!

#taitaja2020 #tunnetulevaisuus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Creanex Taitaja-yhteistyökumppanina jo vuodesta 2011

Creanex on suomalainen simulaattorivalmistaja. Tuotteitamme käytetään laajalti erilaisten työkoneiden ja […]

Jaakko toteuttaa unelmaansa puuseppänä Puulon Oy:n tehtaalla

Jaakko Järvellä on ollut elämässään selvät sävelet: hän on aina […]

Nilfisk – kehityksen edelläkävijä jo 114 vuotta

Nilfisk lanseerasi jo vuonna 1910 ensimmäisen sähkökäyttöisen imurin Euroopan markkinoille. […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit