Studio AK olisi ollut mukana Taitaja2020-tapahtumassa

Studio AK on parturi-kampaamo, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta! Liikkeemme sijaitsevat Jyväskylässä Kauppakadulla, Kuokkalassa, Laajavuoressa sekä Palokassa. Kaikista liikkeistämme saat parturi-kampaamopalvelut, ja Kuokkalasta myös hierojan sekä ripsiteknikon palvelut ja Laajavuoresta kosmetologin sekä jalkojenhoitajan (AT) palvelut.

Hyvinvointikeskuksestamme Kauppakadulta saat edellisten lisäksi vielä kynsiteknikon ja täyteainehoitajan palvelut sekä OPI:n käsi- ja jalkahoitopalvelut. Kauppakadulla sijaitsee myös AK Pikatukku, joka tarjoaa laajan valikoiman teknisiä tuotteita sekä hiustuotteita hiusalan ammattilaisille. AK Bar Kauppakadulla puolestaan tarjoaa purtavaa pikkunälkään tai voit nauttia vaikkapa lasillisen virvoiketta.

Haastattelimme Studio AK:n perustajaa ja toista omistajaa Aki Korpista Taitaja-tapahtumaan liittyen. Tässä hänen vastauksiaan:

Kuka olet? Kerro koulutuksestasi.
Aki Korpinen, Studio AK:n toinen omistaja ja toimitusjohtaja. Peruskoulun jälkeen hain Mäntän ammattikouluun parturi-kampaaja linjalle. Pääsin sinne varapaikalta ja opiskelin siellä kolme vuotta. Sen jälkeen opiskelin kaksi vuotta erikoisparturi-kampaajaksi ja yhden vuoden maskeeraajaksi. Lisäksi olen käynyt muita jatkokoulutuksia ja kursseja.

Kauanko olet ollut mukana Taitaja-tapahtumissa?
Muistelisin, että noin 10 vuotta.

Miten olet päätynyt mukaan Taitaja-tapahtumaan?
Minua pyydettiin sinne tuomariksi laajan koulutukseni ja työhistoriani takia. Taitajahan on siis nuorten ammattiin opiskelevien SM-kilpailu ja minulla on tuomaripohjaa muista tapahtumista ja kilpailuista, ja olen itse myös kilpaillut.

Millaisia kokemuksia sinulla on tapahtumasta?
Taitaja on silmiä avaava tapahtuma, jossa nuoret kilpailevat kukin omalla alallaan ja sen takia onkin hieno nähdä aina finaalissa Suomen kärki kilpailemassa toisiaan vastaan. Varsinkin ne alat, joista ymmärtää kädenjälkeä, on hienon näköistä suoritetta. Sellaisista pystyy maallikkonakin sanomaan, että “vau, onpa hieno”. Työskentelystä olen myös huomannut, että se on ammattimaista ja vauhdikasta. Taitaja on hyvä tapahtuma ja on hienoa, että sellainen on olemassa ja antaa nuorille mahdollisuuden! Kilpailuun osallistuminen antaa myös hienon lisän CV:hen ja ennen kaikkea näyttöä työelämään omasta osaamisesta. Onkin hienoa, että kilpailut jatkuvat myös Euroopan- ja maailmanlaajuisesti Taitajan jälkeen.

Mitä odotit tulevalta Taitaja-tapahtumalta?
Sitä, että se olisi ollut Taitaja-historian paras tapahtuma järjestelyiltään ja muutenkin. Sitä, että tapahtuma olisi kehittynyt vuosien varrella ja mennyt eteenpäin, ja että järjestäjät olisivat puhaltaneet yhteen hiileen. Niitä asioita, mitkä on todettu toimivaksi, olisi viety eteenpäin ja mitä oltaisiin haluttu paremmin toimiviksi, oltaisiin kehitetty. Tietenkin myös sitä, että tapahtumaan olisi osallistunut mahdollisimman paljon ihmisiä, sekä kilpailijoita että katsojia. Toivoin, että kaikki olisi mennyt hyvin ja toisia kannustaen.

Millaista yhteistyötä olet tehnyt Gradian ja Taitajan kanssa?
Gradian kanssa teemme yhteistyötä päivittäin, sillä samoissa tiloissa Studio AK:n kanssa toimivalla AK Hiuskoululla on opiskelijoita töissä Gradiasta. He ovat tutustumassa meillä työelämätaitoihin. Kuulun erilaisiin valtuuskuntiin ja sitä kautta annan näkemyksiä Gradian suuntaan esimerkiksi tähän Taitaja-tapahtumaan liittyen. Olen siis mukana sekä työelämävaltuuskunnassa että Taitaja-työryhmässä ja minun oli tarkoitus tuomaroida itse tapahtumassa. Gradian kanssa olemme myös saattaneet työelämää ja opiskelua lähemmäs toisiaan.

Mitä sinulla on tarjota mahdollisena tulevaisuuden työnantajana tuleville osaajillenne?
Työtä, toimeentuloa, asiakkaita ja viihtyisä työpaikka. Yleensä Gradiasta ja ammattikoulusta tullaan peruskoulutuksella työpaikkaan, niin meillä on tarjota myös jatkokoulutusta niihin asioihin, mitkä tuntuvat tärkeiltä ja mitä työpaikalla tarvitaan. Uudelle tekijälle tarjoamme viihtyisän ja mukavan työpaikan ja työyhteisön. Lisäksi myös hyvät etenemismahdollisuudet.

#taitaja2020 #tunnetulevaisuus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Creanex Taitaja-yhteistyökumppanina jo vuodesta 2011

Creanex on suomalainen simulaattorivalmistaja. Tuotteitamme käytetään laajalti erilaisten työkoneiden ja […]

Jaakko toteuttaa unelmaansa puuseppänä Puulon Oy:n tehtaalla

Jaakko Järvellä on ollut elämässään selvät sävelet: hän on aina […]

Nilfisk – kehityksen edelläkävijä jo 114 vuotta

Nilfisk lanseerasi jo vuonna 1910 ensimmäisen sähkökäyttöisen imurin Euroopan markkinoille. […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit