Jaakko toteuttaa unelmaansa puuseppänä Puulon Oy:n tehtaalla

Jaakko Järvellä on ollut elämässään selvät sävelet: hän on aina halunnut olla puuseppä. Peruskoulun jälkeen ykköstoiveena oli puuseppäopinnot Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa — ja sinne hän myös pääsi. Hyvä opetus innosti nuorta puuseppäopiskelijaa ja verstaalla vietettiin myös monet illat. Hän valmistui puualan artesaaniksi vuonna 2013. Siellä syttyi myös ensimmäinen kipinä kilpailemiseen.

Kun tahtoo kilpailla, siinä haluaa myös menestyä.  Se vaatii ankaraa harjoittelua. Sinkkaliitosten on mentävä kerralla nappiin.  Ei riitä, että on taitava, on oltava myös nopea.

Jaakko on testannut taitojaan kilpailuissa ja menestynyt erinomaisesti. Taitaja-kilpailujen jälkeen hän edusti Suomea vuonna 2015 WorldSkills-kilpailussa Brasiliassa, sijoittuen jaetulle kymmenennelle sijalle saaden Medal for Exellence-tunnustuksen. Seuraavana vuonna EuroSkills 2016-kilpailussa Jaakko voitti Euroopan mestaruuden. Menestys vaativissa kisoissa osoittaa, että ammattitaitoa löytyy.

Keväällä 2019 Jaakko saavutti ylimmän mahdollisen tutkinnon puusepänalalla, puuseppämestaritutkinnon.

Jämsänkoskelta kotoisin oleva Jaakko toimii Puulon Oy:n toimitusjohtajana. Jaakko on luonteeltaan työhön osallistuvaa tyyppiä ja häntä harvemmin tavoittaa konttorilta. Jaakko huolehtii siitä, että tuotanto rullaa sovittujen aikataulujen puitteissa.

Vuonna 1978 perustettu Puulon Oy on huonekaluvalmistaja Kuhmoisista/Padasjoelta. Yhtiö tunnetaan korkealaatuisista kodin huonekaluista, päiväkotikalusteista ja kaappisängyistä. Omien tuotteiden lisäksi Puulon Oy:n massiivipuuosaamisesta hyötyy alihankinnan kautta lukuisat suomalaiset kalustevalmistajat.

#taitaja2020 #tunnetulevaisuus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Creanex Taitaja-yhteistyökumppanina jo vuodesta 2011

Creanex on suomalainen simulaattorivalmistaja. Tuotteitamme käytetään laajalti erilaisten työkoneiden ja […]

Nilfisk – kehityksen edelläkävijä jo 114 vuotta

Nilfisk lanseerasi jo vuonna 1910 ensimmäisen sähkökäyttöisen imurin Euroopan markkinoille. […]

Työelämän todellisuutta kilpailuun

Kevät lähenee kovaa vauhtia ja niin olisivat lähestyneet myös Taitaja-kisat, […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit