Ammatillisen osaamisen vaaliminen on tärkeää!

Nykypäivän ja tulevaisuuden markkinassa ammatillinen osaaminen korostuu aina vain enemmän: asiakkaiden vaatimustaso kasvaa ja lisääntyvä tuonti sekä globaalit markkinat asettavat meidät uuteen kilpailutilanteeseen päivittäin. Suomalainen laatu ja osaaminen punnitaan joka päivä moneen kertaan. Suomalaisuus ja kotimaisuus ovat tärkeitä arvoja, joita suomalaiset arvostavat, mutta tässä kiristyvässä ja muuttuvassa markkinassa meidän ei tule pitää niitä itsestäänselvyytenä. Meidän tulee haastaa itsemme päivittäin ja miettiä mikä on se lisäarvo, jonka pystymme tuottamaan ja antamaan asiakkaillemme.

On äärimmäisen tärkeää, että pystymme pitämään kotimaisen arvoketjun laadullisesti ja hinnallisesti kilpailukykyisenä. Vain kovalla työllä pystymme pärjäämään ja kehittämään yrityksiämme. Markkinat muuttuvat ryminällä ympärillämme ja meidän tulee pystyä vastamaan kaikilla aloilla tähän muutokseen.

On todella hienoa, että ammatillinen koulutus on herännyt tähän haasteeseen ja kouluttaa sekä kilpailuttaa opiskelijoita huipputekijöiksi yritysten tarpeisiin. Meidän tulee haastaa itsemme, jotta pystymme vastaamaan esimerkiksi tuonnin lisääntyvään volyymiin. Tänään maailma on kovin pieni ja logistiset yhteydet hyvät, joka mahdollistaa kilpailun maailmanlaajuisesti. Meidän tulee siis pystyä olemaan parempia ja tuntemaan paikallinen makumaailma ja asiakkaidemme tarpeet saadaksemme kilpailuetua.

Ammattitaitoa, paikallista makumaailmaa ja tuoreutta on vaikea tuoda – vaalikaamme sitä entistä vahvemmin ja tehdään meistä yhdessä osaavia, ammattitaitoisia ammattilaisia, jotka pystyvät vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

Tässä työssä Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumalla on suuri merkitys: jälleen kerran pääsemme näyttämään, mitä me todellisuudessa osaamme! Taitajat rakentavat tulevaisuuttamme! Onnea järjestäjille ja kilpailijoille.

#taitaja2020 #tunnetulevaisuus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Creanex Taitaja-yhteistyökumppanina jo vuodesta 2011

Creanex on suomalainen simulaattorivalmistaja. Tuotteitamme käytetään laajalti erilaisten työkoneiden ja […]

Jaakko toteuttaa unelmaansa puuseppänä Puulon Oy:n tehtaalla

Jaakko Järvellä on ollut elämässään selvät sävelet: hän on aina […]

Nilfisk – kehityksen edelläkävijä jo 114 vuotta

Nilfisk lanseerasi jo vuonna 1910 ensimmäisen sähkökäyttöisen imurin Euroopan markkinoille. […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit